Redux Flix

De vierde man (Film)(1983)

36 Views
Added by Mike in Sci Fi

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Description

De vierde man is een Nederlandse film uit 1983 geregisseerd door Paul Verhoeven. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Gerard Reve.

De succesvolle schrijver Gerard Reve moet op reis naar Vlissingen om daar een lezing te geven over zijn nieuwe boek. Onderweg krijgt hij allerlei voortekenen die hem waarschuwen voor het naderend onheil, ook ziet hij in de trein een vreemde vrouw zitten.

Nadat hij zijn lezing heeft gegeven mist hij de laatste trein naar Amsterdam. Hij wil niet in het hotel overnachten omdat dat hem een angstig gevoel geeft, in plaats daarvan besluit hij om in te trekken bij Christine Halsslag, een rijke weduwe die hij tijdens de lezing ontmoet heeft.

Ondanks zijn homoseksuele geaardheid voelt Gerard zich aangetrokken tot de bloedmooie maar mysterieuze Christine. Die volgende ochtend ziet Gerard op het bureau van Christine een foto van haar nieuwe vriend staan. Gerard wordt meteen verliefd op de mooie man en hij besluit een slim spel te spelen: hij blijft bij haar wonen om zodoende met hem in contact komen.

Zo gezegd zo gedaan, en Gerard trekt nog een paar nachtjes bij haar in. Tijdens deze nachten wordt de dreiging steeds heftiger: Gerard krijgt steeds meer hallucinaties en voortdurend wordt hij gewaarschuwd voor Christine. Ze blijkt namelijk al drie keer getrouwd te zijn en alle drie haar mannen zijn op mysterieuze wijze om het leven gekomen. Zal Gerard de vierde man worden?

Post your comment

Comments

Be the first to comment